Hälsa för alla/Blogg/Denim till höstsäsongen

Denim är ett viktigt tyg för höstsäsongen

Hösten börjar nalkas, tyvärr säger nog många. Men när du funderar på vad du ska ha på dig i höst bör denim vara en av dina första tankar. Denim kan bäras i en mängd olika stilar och även med olika typer av kläder. Oavsett om du föredrar en klassisk look eller något mer trendigt, kommer dessa tips att hjälpa dig att rocka denim i höst!

Denim jeans.

Kombinera med chambray-skjorta

Ett sätt att bära denim i höst är att kombinera den med en chambray-skjorta. Den här looken är perfekt för dig som vill ha något lite mer sammansatt än bara en denimjacka. Om du vill satsa på en mer avslappnad look kan du prova att kombinera din denim med en vit t-shirt och sneakers. Detta är en enkel och ett enkelt sätt att styla denim för höstsäsongen.

Kavaj funkar också

Om du vill ha en mer uppklädd look kan du prova att kombinera din jeans med en kavaj. Detta är ett bra sätt att lägga till lite färg till din outfit och det är perfekt för dig som vill bära denim i en professionell miljö. Du kan också blanda och matcha olika typer av denim för att skapa ett unikt utseende. Du kan till exempel bära ett par jeans med mörk tvätt med en ljus denimskjorta.

Kom ihåg att vårda kläderna

Oavsett hur du väljer att bära den är denim ett fantastiskt tyg för höstsäsongen. Med så många olika sätt att styla det på är du säker på att hitta den perfekta looken för dig. Kom ihåg bara att med hösten och de jeans, kavajer och skjortor som kommer med, är det viktigt att vara i fas med strykandet.

Vanliga misstag vid strykning

Att stryka kläder är en av de mest vardagliga uppgifter som vi måste göra som vuxna. Men det behöver inte vara en pina om du vet hur du ska undvika att göra dessa vanliga misstag:

  1. Du använder inte en pressduk. Detta är förmodligen det vanligaste misstaget som människor gör när de stryker kläder. En pressduk skyddar kläderna från strykjärnets värme och hjälper till att hålla dem snygga och fräscha.
  2. Att inte läsa instruktionerna på etiketten för tygvård. Olika tyger kräver olika nivåer av värme och tryck när du stryker. Om du inte följer instruktionerna på vårdetiketten kan du förstöra dina kläder.
  3. Du använder för mycket tryck. Detta är ett vanligt misstag när du stryker tjockare tyger som denim. Om du använder för mycket tryck kan det leda till att tyget sträcker sig ur form.
  4. Du rör strykjärnet för snabbt. Detta leder till att tyget blir ihopklumpat och skapar veck.
  5. Du förbehandlar inte fläckar. Fläckar ska alltid behandlas innan du börjar stryka. Annars kommer värmen från strykjärnet att sätta sig på fläcken och göra den mycket svårare att ta bort.
  6. Du använder spraystärkelse. Spraystärkelse kan göra kläderna stela och svåra att röra sig i . Det är mycket bättre att använda flytande stärkelse, som är mindre benägen att skada kläderna.
  7. Du stryker över blixtlås och knappar. Om du stryker över blixtlås och knappar kan de värmas upp och skada tyget.
  8. Du låter inte kläderna svalna innan du viker dem. Om du inte låter kläderna svalna kan de krympa och bli skrynkliga.

Genom att undvika dessa misstag kan du göra strykningen till en mycket enklare uppgift. Lycka till med strykningen, och lämna gärna en kommentar om du vill komplettera våra tips med något du själv brukar tänka på! :)


Publicerat 2022-08-17

Skriv en kommentar