Hälsosamma och nyttiga bär

Bär är mer än bara söta godsaker. De är även ett hälsosamt mellanmål med många fördelar för dig! Bär är fulla av antioxidanter som håller människor friska och skyddar mot fria radikaler. Detta innebär att de kan minska inflammation, sänka blodtrycket och förbättra hjärthälsan. Bär innehåller också fibrer som hjälper till med matsmältningen och mineraler som också bidrar till din benstyrka.

Det är viktigt att äta en mängd olika livsmedel för att få i sig alla de näringsämnen du behöver för en hälsosam kost. Bär kan ge C-vitamin, kalium, magnesium kalcium eller kalcium beroende på vilken sort du väljer. De innehåller lite socker och orsakar därför inte toppar i insulinnivåerna som exempelvis bananer gör - perfekt om du försöker gå ner i vikt!

Blåbär - Superbäret från den svenska skogen

Blåbär har betecknats som en "superfrukt" på grund av deras höga innehåll av antioxidanter, som hjälper till att rensa kroppen från fria radikaler. Blåbär är också en bra källa till flavonoider som kan hjälpa din kognitiva funktion. Här kan du läsa mer om blåbär.

Gojibär - Den röda diamanten full av antioxidanter

Gojibär är en av de mest kraftfulla antioxidanterna i världen, med 20 gånger fler antioxidanter än blåbär. Antioxidanter hjälper till att upprätthålla ett friskt immunförsvar. Gojibär varierar i färg från klarrött till svart, och de är lätta att hitta i din lokala livsmedelsbutik. De är också fulla av viktiga näringsämnen, bland annat protein, fibrer, C-vitamin och järn. Här kan du läsa mer om gojibär.

Incabär - Det hälsosamma superbäret från Peru

Incäbär är ett bär som växer i Anderna i Peru. Det är en liten, mörkröd frukt som är full av antioxidanter och andra näringsämnen som är bra för hälsan. Inkabär har ett högt fiberinnehåll samt betydande mängder C-vitamin, kalium och magnesium. Det är också en bra källa till antioxidanter, som är viktiga för att upprätthålla ett friskt immunförsvar. Här kan du läsa mer om incabär.