Hälsa för alla/Förälder /Graviditeten /Packa till förlossningen

Saker att packa till förlossningen

Är det snart dags att åka till BB för en förlossning? Då är det hög tid att packa BB-väskan. De flesta bebisar föds någon gång mellan 2 veckor innan beräknat förlossningsdatum till 2 veckor efter beräknat förlossningsdatum. Därför är det viktigt att du är ute i god tid. När värkarbetet väl sätter igång är det inte säkert att du är klar nog att kunna packa väskan. Men vad ska man egentligen ha med sig? Det är viktigt att du packar både till dig och din bebis.

Packa till dig som mamma

Du som mamma bör ta med dig saker både till förlossningen och till de första dagarna på BB. Självfallet bör mobil och mobilladdare vara med så du kan ringa med dig en hel del i klädväg så du klarar dig under dagarna. Detta är lite av de du bör ha i BB-väskan:

dina nära och kära och ta bilder på nytillskottet när denne har kommit till världen. Du bör även ta

  • Mjuka kläder som ett mjukisset eller liknande: Efter förlossningen kommer du vara väldigt mör och öm i kroppen. Då kommer du säkerligen vilja ha något mjukt som också är lätt att ta på sig.
  • Ett amningslinne eller en amningstopp: När du börjar amma vill du snabbt och enkelt kunna erbjuda bebisen bröstet utan att behöva krångla med en massa kläder. Tänk även på att det kommer läcka en hel del mjölk så du bör även packa med amningskupor.
  • Tofflor eller flip-flops: Det kan vara skönt att ha med sig ett par tofflor eller flip-flops när du är uppe på BB. Det är inte säkert att du toalett i direkt anslutning till ditt rum och då kan det vara väldigt skönt att ha ett par tofflor.
Mamma som är på BB och förbereder sig inför förlossningen.

Övrigt som kan vara bra att packa

Andra saker som kan vara bra att ha med sig är en bröstvårtkräm. Om du väljer att amma kommer brösten att ömma väldigt mycket i början. Då är det skönt att smörja in sig med en vårdande kräm. Det är också en god idé att ta med dig sitt favoritsnacks så du kan hålla din energinivå uppe. Det kommer du att behöva. Beroende på om din man ska stanna på BB eller inte kan det också vara bra att packa ner lite kläder till honom.

Packa till bebis

Din bebis måste också ha en del saker för tiden på BB. De klarar sig oftast med lite kläder och en gosig filt. Tänk på vad din bebis ska åka i på hemfärden så denne inte är för varm eller för kall. En tunn mössa och gosiga strumpor är en bra början. Oftast får du blöjor och tvättlappar på BB men det kan vara bra att ha med sig några extra för säkerhets skull. Det är också bra att ha med sig i bilen om det skulle hända en olycka på vägen. Om du ska åka bil hem är det också viktigt att du har med dig ett babyskydd som bebisen ska åka i på hemvägen.


Skrivet av Veronica Nilsson

Skriv en kommentar