Några idéer för att göra huset babysäkert

Vi vet alla hur svårt det är att göra ett hus babysäkert. Men det finns många bra idéer för att göra huset tryggt och säkert. Även om du inte har barn ännu är det aldrig för tidigt att börja tänka på ett spädbarns säkerhet. Med de här 5 tipsen kan du komma igång med att babysäkra ditt hem!

Skapa en säker lekplats för barnen i huset

Rensa ut utrymme på golvet och lägg till mjuk stoppning som kuddar eller filtar. Använd klossar, böcker och leksaker för att skapa en bestämd lekplats för barn som kryper eller precis börjar gå. Se till att det inte är här du gör något annat, till exempel förbereder mat eller städar efter middagen - använd ett annat rum om det blir stökigt!

Installera lås på alla skåp med farliga föremål

Lås håller nyfikna småbarn borta från skåp där det finns potentiella faror från hushållsrengöringsmedel, knivar, mediciner osv, och de är inte alltför svåra att installera.

Använd säkerhetsgrindar

Dessa är utmärkta för att avskärma farliga områden som trappor och de är lätta att sätta upp och ta ner när de inte behövs, utan att skada väggarna i ditt hem.

Dölj elsladdar och plugga eluttag

Använd sladdskydd eller tejpa ner elsladdar för att förhindra att barnen drar ner dem och trasslar in sig i dem, samt se till att alla oanvända eluttag är pluggade så att ett klåfingrigt barn inte råkar sticka in någonting och få sig en elchock.

Håll farliga föremål utom synhåll

Göm alla farliga föremål som du inte vill att små barn ska komma åt i huset, t.ex. hammare och knivar. Lägg dem i lådor med barnsäkra lås, se till att de är helt utom räckhåll eller placera dem bakom möbler eller på höga hyllor där små barn inte kan nå dem.

Med dessa enkla tips kan du göra ditt hem säkert för ditt lilla barn! Det behöver inte vara svårt att säkra ditt hem för barn - börja redan i dag! :)


Skrivet av Veronica Nilsson

Skriv en kommentar