Incabär - Det hälsosamma superbäret från Peru

Incabäret, även känt som physalis eller guldbär, är en liten rund frukt med en sötsyrlig smak som kan användas för att göra läckra snacks och desserter. En av dess viktigaste egenskaper är dess höga näringsvärde: det innehåller vitamin C, A, tiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), niacin (vitamin B3) och pantotensyra (vitamin B5). Det är en utmärkt källa till mineraler som kalium och koppar. Incabäret brukar ofta klassas som ett superbär, och är en naturprodukt med många fördelar.

Incabär är torkad physalis

Till utseendet är incabäret en liten frukt som är inhemsk i Andesregionen i Sydamerika. Det har använts av lokalbefolkningen i århundraden som mat och medicin, men det har först nyligen blivit populärt i västvärlden. Även om de liknar varandra finns det två typer av incabär - physalis och incabär. Physalis är den färska varianten, som du kan hitta i ditt lokala snabbköp, medan incabäret (även känt som perubär) är torkat och oftast finns i hälsokostbutiker.

Bild på färsk physalis i sitt karaktäristiska bladomslag.

Färsk physalis i sitt karaktäristiska bladomslag.

Bild på incabär (dvs. torkad physalis).

Incabär (dvs. torkad physalis).

Hälsofördelar med incabär

Incabär är fullproppade med antioxidanter

Incabär är fullproppade med nyttiga antioxidanter vilket anses ha många hälsofördelar. Främst kan man notera att incabär innehåller flavonoider och karotenoider.

Incabär innehåller många vitaminer

En av incabärets viktigaste egenskaper är dess höga näringsvärde: det innehåller vitamin C, A, tiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), niacin (vitamin B3) och pantotensyra (vitamin B5).

Incabär är en utmärkt källa till mineraler

Incabär är också en utmärkt källa när det kommer till mineraler, och innehåller mineraler som kalium och koppar.

Prisvärda ekologiska incabär

Om du är ute efter att köpa goda ekologiska incabär kan vi rekommendera dessa från Dagsmeja Go for life. De är ekologiska, naturella och torkade incabär. De är naturligt rika på vitaminer och fibrer, här nedanför hittar du bästa priset just nu på de två olika förpackningsstorlekar som finns.

Ekologiska incabär 150 g

Ekologiska incabär 480 g