Maskrostabletter - Ett rikt näringstillskott för din hälsa

Maskrostabletter är ett näringstillskott som är rikt på näringsämnen. De kan användas för att behandla hudproblem, matsmältningsproblem eller för att öka den diuretiska effekten i kroppen. Maskrostabletter har också en antioxidantverkan och hjälper till att reglera blodtrycket tack vare sitt kaliuminnehåll. Om du letar efter ett sätt att förbättra din hälsa kan maskrostabletter vara precis vad du behöver!

Maskrosen som medicinalväxt har en lång historia

Maskros (latin: Taraxacum officinale) är en vild ört som tillhör familjen korgväxter. Den har använts både i matlagning och som medicinalväxt i århundraden och har hjälpt människor med olika åkommor i många kulturer, inklusive ayurvedisk tradition och kinesisk medicin.

I tider av kris eller svårigheter har man också använt sig av rostade maskrosrötter som en kompletterande kolhydratkälla, maskrosor kan till och med användas som kaffeersättning. Vidare används maskrosblad ofta också i sallader, man kan också använda dem för att göra te.

Bild på ett fält med maskrosor.

Hälsofördelar med maskrostabletter

Maskrostabletter för hudproblem

Maskrostabletter är terapeutiska vid hudproblem. Den är känd för att lugna irriterad hud, rengöra porerna och reglera talgproduktionen. Maskrostabletter innehåller också alla näringsämnen som kommer från blommorna, bladen, stammen och rötterna av denna växt!

En rik källa till antioxidanter

Maskrostabletter är en rik källa till antioxidanter. I en artikel från Mayo Clinic sägs antioxidanter motverka cellskador som kan uppstå på grund av ett antal faktorer, bland annat en fettrik kost. De bidrar också till att förebygga kroniska sjukdomar. Om du kommer att utsättas för solen är fördelarna med vad antioxidanter gör för din hud mycket viktiga.

Kan hjälpa till att reglera blodtrycket

Om du konsumerar maskrostabletter regelbundet kan du förvänta dig att uppleva en förbättring av din hälsa eftersom den hjälper till att reglera blodtrycket. Detta beror på att maskros innehåller kalium - som behövs för många dagliga funktioner i kroppen, inklusive reglering av blodtrycket.

Hjälper till vid matsmältningsproblem

Maskrostabletter är ett bra sätt att behandla matsmältningsproblem genom att en av dess funktioner är att hjälpa till med just matsmältningen, minska inflammation i mage och tarmar samt att främja hälsosamma tarmrörelser.

Har ett högt fiberinnehåll

Maskros är ett fiberrikt livsmedel. Fibrer har många fördelar. En av de viktigaste funktionerna hos fibrer i kosten är att sänka kolesterolnivåerna i blodet. Fibrer ger substans som hjälper insulinet att arbeta effektivare och hjälper till att reglera blodsockret. Dessutom bidrar fibrer till att lindra förstoppning, diarré och irritabel tarm, som alla är vanliga problem i vissa människors liv.

Prisvärda maskrostabletter

Om du är ute efter att köpa prisvärda maskrostabletter kan vi rekommendera dessa från Lindroos, här nedanför hittar du bästa priset just nu för dessa tabletter.

Maskrostabletter