Hälsa för alla/Blogg/Proteinkällor för veganer

Proteinkällor för veganer

Sedan sekelskiftet 1900 har veganismen ökat. Många människor väljer en vegansk livsstil för att minska sitt koldioxidavtryck och förbättra sin hälsa. Även om en vegansk kost kan vara hälsosam är det viktigt att se till att du får i dig tillräckligt med protein. Här är några av de bästa växtbaserade proteinkällorna för veganer.

Proteinpulver

Proteinpulver är en av de mest mångsidiga proteinkällorna på den här listan. Från smoothies till bakning, proteinpulver kan hjälpa dig att få i dig alla viktiga aminosyror under hela dagen. Kolla in några veganska proteinpulver för att börja lägga till protein i din kost.

Kikärter och andra baljväxter

Kikärter och andra baljväxter, som bönor och linser, är bra källor till veganskt protein. Baljväxter är fulla av fibrer som håller dig mätt längre, tillsammans med vitaminer och mineraler som håller dig frisk. Det bästa en annan sak är att baljväxter, liksom alla baljväxter, lätt kan läggas till i sallader och grytor eller pureras till pålägg och dips.

Nötter och nötter

Nötter och nötsmör kan tyckas vara ett mellanmål för dem som följer en vegansk kost snarare än en proteinkälla, men om du är försiktig med dina portionsstorlekar kan de vara ett bra sätt att få i sig protein. Mandlar, valnötter, pepitas och andra nötter är också fulla av E-vitamin, fibrer och hälsosamma fetter, som alla bidrar till din allmänna hälsa.

Det finns så många fantastiska veganska proteinkällor där ute. Om du bara lägger till några få till din kost varje dag kan du få i dig alla viktiga aminosyror din kropp behöver, även om du inte äter några animaliska produkter.

Bild på nötter, bönor, ärtor och andra baljväxter som är viktiga proteinkällor för veganer.

Publicerat 2022-01-10

Skriv en kommentar